Naknejenter p stav aldersgrense

naknejenter p stav aldersgrense

Om blodprøven viser påvisbare nivåer av etonogestrel, bør kvinnen henvises til en MR-undersøkelse. Hvis du dusjer må du holde armen ut til siden, bruke plastfolie eller kjøpe vannfast plaster. Prøve tas på vanlig indikasjon. Kvinner som fortsatt har blødninger etter fylte 55 år bør henvises for utredning av en mulig postmenopausal blødning hvis det oppstår endringer i blødningsmengde eller blødningsmønsteret. P-stav er en tynn stav av myk vinyl som inneholder små mengder av gestagenet etonogestrel. P-staven har ikke flere bivirkninger enn de andre hormonelle prevensjonsmetodene. P-pillene kan tas med pauser eller brukes kontinuerlig i 3 måneder, uten pauser mellom brettene. Unge kvinner mellom 16 og 21 år får støtte fra helfo for hele eller deler av kostnaden ved innkjøp av p-staven. Dersom soi er utelukket, kan disse kvinnene prøve Microgynon (eller Oralcon) daglig i 3 måneder. Det vil si at den ikke inneholder østrogen.

Rocka klær til store damer harstad

Noen få kvinner har opplevd at staven har fått en bøy. Jeg vil fraråde deg å satse på at angrepille/nødprevensjon vil beskytte deg mot graviditet. Feil/risiko ved innsetting Riktig innsettingsteknikk medfører sjelden noen form for feil eller risiko. Staven er omtrent på størrelsen med en fyrstikk, 4 cm lang. Kvinner bør oppfordres til et nytt besøk dersom de ikke kan kjenne staven, ved hudforandringer eller ved smerter rundt staven. Over halvparten av graviditeter etter forsøk på innsetting av p-stav skyldes at det aldri ble satt inn stav i utgangspunktet. Hvis du ikke bruker hormonell prevensjon: Du skal ikke ha samleie uten kondom de siste tre uker før du får satt inn p-staven. Deretter føres staven inn gjennom huden ved hjelp av en nål. Du får først lokalbedøvelse i huden der staven skal settes inn. Vi anbefaler derfor at de med p-stav aldri bruker nødprevensjon. For detaljert beskrivelse av prosedyre for fjerning av p-stav, se kapittel.10 P-stav, innsetting og fjerning. Det er viktig at du beskytter deg mot ufrivillig graviditet når du er 15 år, og foreldrene dine trenger ikke bli involvert i hvilket prevensjonsmiddel du bruker.

naknejenter p stav aldersgrense

De reagerer som regel annerledes enn man ofte frykter. Staven har likevel full effekt. Siden staven ikke inneholder hormonet østrogen, gir den ikke de farlige bivirkningene som blodpropp og hjerte- og karsykdom. En sjelden gang kan småblødninger skyldes en sykdom. I tillegg påvirkes slimet i livmorhalsen slik at det blir mindre gjennomtrengelig for sædceller. Du vil ikke få nedsatt evne til å få barn senere i livet, uansett hvor lenge du bruker p-stav. Etter at pinnen er fjernet, kommer vanligvis eggløsningen i gang innen en periode på seks til tolv uker. Det er i utgangspunktet ikke noen aldersgrense for når du kan få p-stav, men helserettslig myndighetsalder er. Kvinnen blir dermed blødningsfri mens hun bruker Microgynon. P-stav er en tynn, myk og bøyelig stav av plast hvor en variant av det kvinnelige kjønnshormonet gestagen er bakt inn i staven. Behold plasteret på i 2 dager. Kvinnen bør derfor oppfordres til å teste seg ved partnerbytte dersom hun har samleie uten kondom.


Camilla herrem naken homse historier


Hei, så bra at du er opptatt av å beskytte deg mot å bli ufrivillig gravid. I slike tilfeller kan det bli nødvendig med ultralydundersøkelse for å lokalisere staven, og eventuelt kirurgisk ekspertise for å få den. Det har ingen hensikt å vise fram innsetteren med nål. Dette er helt ufarlig og staven virker like bra. For overfladisk innsetting Selv om dette ikke er kjent fra litteraturen, har Sex og samfunn hørt om enkelttilfeller der staven sannsynligvis har blitt plassert for overfladisk, og at dette sannsynligvis har forårsaket smerte og endret hudfølelse. Etter seponering av Microgynon vil hun normalt få en bortfallsblødning der endometriet støtes ut, og deretter vil hun forhåpentligvis ha mindre sjanse for mellomblødninger. Prosedyren med å legge et fremmedlegeme under huden kalles samleiestillinger bilder i undertøy å implantere, og P-staven kalles derfor også for P-implantat. En p-stav koster 1141 kr, og kan brukes i opp til. Fjerning eller bytte av p-stav Prosedyrer for fjerning eller bytte av stav, samt video, finner du i kapittel.10 P-stav, innsetting og fjerning. Det betyr at helsesøster og lege vanligvis ikke skriver ut resept på p-stav, eller setter den inn uten at foreldrene er informert. Senere konsultasjoner Hyppighet Det er sjelden behov for kontrolltime eller spesiell oppfølging etter innsetting. Helsepersonellet bør kjenne etter at staven er på plass på innsiden av overarmen etter innleggelse. Virkningsmekanisme, p-stav er en prevensjonsmetode som innebærer at en tynn (fyrstikkstor) plaststav legges inn under huden på innsiden av den ene overarmen. Staven kan byttes ut med ny, men dette er ikke nødvendig, hvis ikke kvinnen ønsker det. Når det er sagt, så oppfordrer jeg som regel til åpenhet med foreldre.